Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> widok - wasze preferencje
pawel_k

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam
zwracam sie z prośbą o wyrażenie Waszego zdania jaki widok wolicie stosować. wybór jest mniej więcej ograniczony do stosowania bibliotek (typu smarty czy chameleon) lub stosowanie w widoku php ograniczajac sie do prostych warunkow i petli. i w ktorymkolwiek wyborze - czy wolicie stosowac pluginy lub funkcji do robienia różnych rzeczy (np. wyświtlenie pola textarea w polączeniu z tinymce lub funkcje do wyswietlania linku) czy wszystko lepiej pisac z łapy?

ja bym obwstawił biblioteki z pluginami, jednak proszę o wasze zdanie...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
sf

-----

osobiscie używam smarty i zdarza mi się napisać dodatkowe 5-6 funkcji / modyfikatorów na projekt

czy stosować? jeśli ułatwia Ci to pracę to jak najbardziej, tylko z rozsądkiem bo co za dużo to nie zdrowo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
hwao

Developer

Grupa: Moderatorzy

Jeżeli chodzi o MVC to widok nie powinien byc systeme szablonów (ewentualnie system szablonow powinien byc W widoku).

Ja zaleznie od tego co bede potrzebowal w danym projekcie, posiadam smarty, opt i swój własny. Jak projekt jest prosty to uzywam czystego php.
+Quote Post
SHiP

-----

Używam własnego parsera szablonów. Tak jest najwygodniej a jesli chce dopisać funkcje do rysowania np. kontrolek w formularzach(np. suwaków) to dopisuje jedna klase do parsera i dzialam dalej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:29