![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam...
mam zainicjowany arkusz stylów w dokumencie i poprzez JavaScript chciałbym danemu elementowi nadać określony styl "Class". próbowałem to zobić tak: Ale toniedziała... zawraca mi błąd: "Oczekiwano obiektu"... Prosił bym o pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
według mojej wiedzy to w przypadku stosowania czegoś takiego:
parser skryptu nie wie czym jest imgID ponieważ nie została podstawiona pod niego zmienna zrób tak:
i powinno zacząć działać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
według mojej wiedzy to w przypadku stosowania czegoś takiego:
parser skryptu nie wie czym jest imgID ponieważ nie została podstawiona pod niego zmienna zrób tak:
i powinno zacząć działać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) niedziała... explorer zwrócił mi: "Oczekiwano identyfikatora" |
|
|
--Andy-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam...
Jeżeli chcesz odwołać się do klasy stylu w taki sposób -> document.getElementById(imgID).class= "UP"; to zapomnij, nie dasz rady... powodem jest, że praser JavaScript słowo kluczowe "class" traktuje jako konstruktor klasy którą chcesz zdefinować... (co jest oczywiście poprawną interpretacją prasera)... Natomiast jeżli zależy Tobie na odwołanie się do kontetnej klasy stylu używasza słowa kluczowgo "className" -> document.getElementById(imgID).className= "UP"; i wszystko powinno działć poprawnie... Pozdrawiam ;-) |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
odkopuje ale ja mam taki problem:
<span id="zegar"></span> <script type="text/javascript"> var o=document.getElementById('zegar') setInterval('o.innerHTML=/[\\d:]{8}/.exec(Date())',1e3) </script> i jak w stylu css mam zdefiniowany styl #zegar to nic nie daje jak do <span> dopisze class="zegarek" i w stylu css zdefiniuje .zegarek to nic sie nie dzieje!! natomiast ja styl zdefiniuje <span style=""> to jest ok. (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) o co chodzi?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
-gosc- |
![]()
|
Goście ![]() |
nic z tego nie działa... dodam ze style mam eksportowane z innego pliku w <link .........../> sekcji head.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:59 |