![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Oczywiscie przed napisaniem tego topiku przeczytalem tutka n/t uruchomienia mod rewrite na WebSerwie, jednak niewiele to dalo. Zaznaczam, ze wykonalem wszystko zgodnie z tutkiem. Zaraz po tym po wrzuceniu pliku .htaccess z zawartoscia: Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^index.html$ index.php [L] ...wywalalo mi blad 500. Tutaj na forum zauwazylem tez przyklady pliku .htaccess bez dyrektywy "Options FollowSymLinks" i tak tez uczynilem, moj .htaccess wygladal tak: Kod RewriteEngine On RewriteRule ^index.html$ index.php [L] Teraz juz nie bylo bledu 500, spod /index.php pieknie zaladowala sie strona, ale niestety jak probowalem wejsc poprzez /index.html wywalilo mi blad 400 - "Bad Request". Oto log bledu apacha po wejsciu poprzez /index.html: Kod [Tue Aug 08 16:29:47 2006] [error] [client 127.0.0.1] Invalid URI in request GET /~strona/index.html HTTP/1.1 Za wszelkie wskazowki z gory dziekuje. ////EDIT//// Zauwazylem, ze po tej operacji mod rewrite dziala na "stronie glownej" serwera(/httpd), ale niestety nie dziala w katalogu ze stronami userow - tak jak opisalem wczesniej, mam blad 400 przy wejsciu na /index.html Czekam na jakies wskazowki. Ten post edytował level 9.08.2006, 18:12:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:32 |