![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chodzi mi o to że mam np funcje foo($parm); gdzie $parm to tablica. Ale nie wiadomo ilo jest wymiarowa. W jaki sposób w łatwy sposób sprawdzić ile zawiera podelementów. Jak narazie mam tylko jedno rozwiązanie foreach() + if() + is_array(); Czyli robie pętle aż do rozbicia wszystkich elementów. Ale może istnieje jakiś łatwiejszy sposób ![]() Pzdr. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Wydaje się, że to jest rozsądne rozwiazanie i nie ma po co go zmieniać.
Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No niby tak ale musze robić $array => foreach =>is_array($value) foreach => is_array($value) foreach => is_array($value) i tak w nieskonczonsc. Moze jest lepszy sposób
![]() ![]() Ten post edytował eai 8.08.2006, 18:26:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:44 |