![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogolnie to chodzi mi o pobranie wpisanego tekstu w pole tekstowe <textarea> bez przeładowywania strony przy pomocy JavaScript lub php.
Za pomoc z gory dziekuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mysle ze moglbys to zrobic zastosowujac jedna z metod obslugi zdarzen w js.
Chodzi mi o OnBlur(). Dziala ona tak, ze wywoluje odpowiednie zdarzenie (np funkcje) gdy ty opuscisz np pole tekstowe textarea. Czyli napiszesz sobie jakas funckje, ktora pobierze ci ten tekst i zapisze do zmiennej. ![]() Ten post edytował yet_1 4.08.2006, 13:09:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdybym wiedział jak taka funkcje napisać to raczej nie zawracał bym nikomu głowy
![]() --------------------------------- juz sobie poradziłem z moim problemem. Ten post edytował Shendu 3.08.2006, 22:38:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No wiec tak. Nie wiem dokladnie o co ci chodzi wiec napisze tak.
Gdy klikniesz na inne pole formularza lub przejdziesz do niego naciskajac 'tab' to wtedy zostanie wywolana funkcja zapiszTekst(). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A powie mi ktoś jak wypisać zmienną, którą ktoś wpisał do pola textarea ?
Tzn. Ktoś wpisuje coś w pole textarea jakiś tekst, chciałbym aby ten tekst podkładany był do zmiennej i pole HIDDEN. Jak to uczynić. Ale wszystko odbywało się jeszcze przed wysłaniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:36 |