![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
jakiś czas temu na własne potrzeby stworzyłem bibliotekę, która służy do logowania wyjątków. Jest ona wzorowana na podobnym pakiecie z Mojavi 2.0, z drobnymi poprawkami. Biblitekę można znaleść pod adresem http://delta.dywicki.pl/Logging/ Sposób użycia jest bardzo prosty. Na początku tworzy się Loggera z domyślnym poziomem raportowania, następnie dorzuca się do niego appendery z odpowiednimi formatami. Dla przykładu:
Przekazywanie tablicy do konstruktora appendera jest konieczne by zachować zgodność z interfejsem, który określa jednolite konstruktory. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i sugestie. -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podoba mi sie
![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem w tym, że nie zawsze chcesz dostawać pliki XML na mail. Formater jest przywiązany do appendera by dla jednego loggera mogły operować różne appendery z różnymi formatami - tzn FileAppender+XmlLogFormat i MailAppender+SimpleLogFormat.
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, podoba mi sie to - cos mi sie zdaje ze bede musial wyposazyc Class5 w obsluge wyjatkow,
mozliwosci jakie daje ich stosowane sa wrecz imponujace . Splatch co do Twojej biblioteki, czy jest mozliwosc formatowania wlasnych outputow ? Cos na wzor logow Apache - majac zestaw znacznikow np %L - linia %f - plik -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
Korzystając z ConfigurableLogFormat można określić własny format na podstawie dostępu do wyjątku %exc.? i %date.?. Dla przykładu:
Źródło tego formatera Ten post edytował splatch 2.08.2006, 18:44:04 -------------------- Łukasz Dywicki
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę z Ocen na Algorytmy, klasy, funkcje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa ładnie napisana, podoba mi się. Gratulację, nie mam żadnych zastrzeżeń
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:39 |