![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poruszałem ten temat kiedyś ale nie dokończono go
mam skrypcik który wysyłamail z mojej stronki. po odczytaniu go w np outlook'u w "OD" mam nazwe swojego serwera. Jak zrobić aby był wpisany taki adres jak chcę? Czytałem ze to ustawia sie w php.ini ale tam nie mam dostepu. Może jakiś inny pomysł? (poprosze o w miare proste wytłumaczenie) Ten post edytował harbii 30.07.2006, 23:18:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozdrawiam, Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troche nie rozumiem po co definiowac stala ze zmiennej, a pozniej inna stala przypisywac do innej zmiennej zmiennej ?
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo to tak na szybko dla przykładu był przerobiony skrypt dla @harbii. Ja mam u soebie stalą jako stałą :-)
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 1 Dołączył: 27.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry ale nie bardzo czaje jak to wpiąć w mój skrypt:
Ten post edytował harbii 10.08.2006, 12:15:32 |
|
|
![]()
|
|
Na początek to prośba - używaj BBcode.
Tam gdzie wywołujesz funkcje meil() możesz wywołać moją SendMail($do,$temat,$tresc,$od); tylko wcześniej przygotuj do niej dane, np Twój temat:
itd. Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co źle robie ale nie działa
![]() ograniczyłem skrypt do: PLIK1:
i PLIK2:
nie wysyła wiadomości. czy mozesz poprawić ten skrypt tak aby wysyłał wiadomości i w "od" był e-mail wpisany na stronce w miejscu "name"? |
|
|
![]()
|
|
Nie wywołujesz funkcji do wysłania meila w ogóle, to php nie wie co ma zdobic w drugim pliku i dlatego nic nie zwraca i coś tam jeszcze pozmieniałeś... :-)
Tak na szybko z ręki - jeśli będą jakieś błędy to już chyba dasz sobie rade (jakieś literówki itp) - plik2 - mail.php:
edit: pousuwaj oczywiście gdzie trzeba \ bo się dodało na forum :-) Ten post edytował kossa 10.08.2006, 12:45:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() WIELKIE DZIĘKI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:42 |