![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jest jakis kontener div o okreslonej klasie, a w srodku tabelka. Style dla tabeli i diva sa oddzielnie ustawione, ale tabelka wewnatrz kontenera dziedziczy styl po glownym atrybucie table. Jak zrobic, zeby kazda tabelka zawarta w tym divie byla wyswietlana za pomoca innego stylu niz glowna ?
Probowalem tak: .nazwa_klasy table, table * , ale przy tej opcji nadal dziedziczy style dla tr, dla table i td jest ok. Jak mam : .nazwa_klasy table, tr, td to w ogole juz nie dziala. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dokładnie o to ci chodzi ale ja np. wszystko ustawiam poprzez CSS nawet jeśli <div> jest zawarty w <div> czy <td> w <div>
Podaję ci przykład stylu dla warstw wewnętrznych
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mniej wiecej o to, tylko bardziej chodzilo mi gdy jest jakis div o danej klasie w nim jakies inne atrybuty, ale nie klasy, czyli normalne h1,h2 czy wlasnie table. Bo u ciebie jak widze jest klasa w klasie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie potrzebujesz obsługi IE to skorzystaj z child selectorów przykładowo:
Kod body > table { background:red; } Ten styl będzie dotyczył tylko tabeli, która jest dzieckiem body.. żadnych dodatkowo zagnieżdżonych tabel nie dotknie. Jeśli potrzebujesz aby to chodziło w IE to niestety musisz się pobawić w eliminowanie lub nadpisywanie styli. Czyli Kod table {
backround:red; border:1px solid blue; } table table { background:yellow; border-width:0; } # itd itd.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 10:16 |