![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio przyglądam się klasom w php, ale zabardzo nie wiem do czego one służą. Co je odróznia od funkcji? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.cms.rk.edu.pl/art_90.html moze wystarczy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mi nie wystarcza, najlepiej niech mi ktoś napisze jasno po co one są i czemu nie można ich zastąpić funkcjami?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie mozna ich zastapic poniewaz z nich tworzy sie obiekty, ktore maja wlasciwosci i metody. Nsjlepiej przeczytaj chociaz jedna ksiazke o programowaniu obiektowym.
Ten post edytował piczu 23.07.2006, 18:42:15 -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najprostsza klasa (pisze to aby przedstawić działanie klas)
Wykorzystujesz:
Wyświetli Cytat Ale fajnie
Ten post edytował Nightwalker 23.07.2006, 18:51:13 -------------------- Warsztat: http://traktor.net.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Nightwalker:
To nie za bardzo wyjaśnia do czego są klasy ![]() Ja wole napisać:
![]() @d@ro: Porzeczytaj to ze zrozumieniem, a później zadawaj pytania ![]() raz DWA trzy cztery Powodzenia ![]() Ten post edytował TomASS 23.07.2006, 22:16:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Ostatnio przyglądam się klasom w php, ale zabardzo nie wiem do czego one służą. Co je odróznia od funkcji? Pozdrawiam Klasa sama w sobie to troche kodu tak naprawde. Jesli natomiast sobie klase juz napiszemy mozemy ja wykorzystac do stworzenia obiektu. A do czego obiekty - wg mnie dzieki obiektom sama aplikacja wyglada naturalniej. Dzieki obiektom wszystko na co sie sklada aplikacja mozna przedstawic w logiczniejszy sposob. Mozemy sobie stworzyc obiekt uzytkownika a w nim zawrzec operacje zwiazane z samym uzytkownikiem takie jak logowanie, edycja jego danych czy tez rejestracja ![]() Klasa to jakby spojny wycinek aplikacji pozwalajacy rowniez na wykorzystanie jej gdzies pozniej ![]() ![]() Pozdrawiam Ten post edytował NuLL 23.07.2006, 22:38:44 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:05 |