![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem ze skracaniem kodu w php. Dokladnie chodzi mi o skrypt, ktorego nie moge znalezc. Potrzebuje cos takiego, ze gdy wkleje to na strone glowna to bede mogl przestawic linki w menu i beda mialy np taki wyglad: index.php?id=5 czyli po prostu zakladam folder w katalogu ze strona w ktorej kazda z podstron to zwykly plik tekstowy a kiedy wlacze jakis link z menu, wtedy to, co bylo w tym przykladowym pliku tekstowym wkleja sie poprzez include do reszty strony.
Nie wiem czy jasno to powiedzialem, jesli ktokolwiek mnie zrozumial to prosilbym o taki skrypt + krotka notka jak to wszystko sobie ustawic po kolei. Z gory dziekuje za pomoc ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dobijaj! Nawet dzisiaj ktoś o to pytał. Użyj googli lub wyszukiwarki!
EDIT: Sorki, jesteś nowy. Teraz zauważyłem. Ale i tak poszukaj. Ten post edytował elnino.pl 20.07.2006, 19:27:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, ale zapomnialem dopisac, ze NIE WIEM jak sie to fachowo nazywa, wiec jak mam tego szukac..?
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://biblioteka-php.be/gotowe-skrypty/za...nie-plikow.html Żeby się nie powtarzać to dam adres do mojej beta strony ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Eee...
cos mi nie wyszlo :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.webhelp.pl/faqforum.php?f=1#31 <- tu masz ładnie opisany przykład
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok zadzialalo, dzieki, ale powiedz mi jeszcze jak ustawic tym samym skryptem, zeby dana strona wyswietlala sie od razu na starcie? Bedzie to podstrona z systemem newsow. Jak wchodze teraz na strone i srodek jest zupelnie czysty, dopiero gdy wybiore "index" w menu, wyswietlaja sie newsy. Wie ktos moze jak to ustawic?
pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Kod default: include ("witaj.html"); Tutaj masz opcję domyślną. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak, zadzialalo, ale nie wiem dlaczego, ale w tym skrypcie zaraz pod domyslna strona ustawiona mam "redakcje" i na stronie glownej (glowna.php) pojawia sie to samo co w (redakcja.php)... :/ Wiesz moze o co chodzi? A jesli usune ze skryptu redakcje to 3 w kolejnosci jest plik (linki.php) i gdy nie ma redakcji, na stronie glownej pojawia sie zawartosc linkow... :/
A drugi problem dotyczy systemu newsow B-News (autorstwa BTM), kiedy dodaje komentarz pojawia sie taki blad:
Wie ktos o co chodzi? Z gory dziekuje za pomoc! |
|
|
![]()
|
|
Pamiętaj, żeby default było na końcu (lub dodaj mu "break;").
Jeśli chodzi o 2 problem. Wklej nam plik, w którym otrzymujesz błąd. Nazwę masz w komunikacie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W pierwszym faktycznie wystarczylo dodac break;
![]() A to jest caly kod pliku koment.php :
|
|
|
![]()
|
|
Linię 14 zamień na:
Linię 86 zamień na:
Oczywiście bez "<?php" i "?>" Ten post edytował elnino.pl 21.07.2006, 11:57:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pomoglo, dziekuje bardzo : Widac, ze znasz sie na rzeczy :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:54 |