![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pytanie mam bardzo proste jednak nie umiem sobie z tym poradzić. Dział pewnie dobry wybrałem. Czy istnieje taka możliwość, że mam formularz php, w którym użytkownik wpisuje nick i 19 znakowy kod. Ten kod jest wysyłany przez POST na całkiem inny serwer (np. formularz jest na www.xxx.com a formularz wysyła się na www.fff.com/index?step=check). Teraz serwer fff.com musi odpowiedzieć albo true albo false (w rzeczywistości serwer fff.com wykonuje funkcję w php, która sprawdza czy kod jest poprawny i wysyła z powrotem raport - true albo false). Jak to zrobić? Ma ktoś może jakiś pomysł? Może zrobić to jakoś inaczej? Może za pomocą Ajax'a? Proszę o pomoc! -------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MOzesz wyslac naglowki, przynajmniej tak mi sie wydaje. Poczytaj o headers w manualu. Mozna to tez chyba osiagnac za pomoca cURLa i skryptow CGI. W kazdym badz razie paypal jakos sobie radzi
![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej poprosiłbym o przykład kodu... Nie wiem ogólnie jak się to tego zabrać a probowałem już różnymi sposobami...
-------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Zaznacz slowa kluczowe z mojego postu CRTL+C Otworz przegladarke Wklep www.google.com Zaznacz pole formularza wcisnij CTRL+V ENTER czytaj. Petlic poki sie czegos nie znajdzie. Jak znajdziesz psosob i zaczniesz implementowac, a bedziesz mial jakies problemy, pokarz kod wtedy poprawimy rtc etc ![]() ![]() Chyba ze Hwao gratsy gratsy ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepsze wydaje mi sie uzyc WebServices
http://www.sitepoint.com/article/own-web-service-php-xml-rpc |
|
|
![]()
|
|
Ja natomiast zastanawiam się, czy by nie użyć Ajax'a i się połączyć z drugim serwerem... Czy taka mozliwość istnieje? Strona jest wysyłana z jednogo serwera a Ajax łączy się z innym serwerem?
-------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:19 |