![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy wie ktoś jak dobrać się do zmiennej, gdy jest ona w formularzu w takiej postaci? Kod <input type="text" name="formularz[nazwa_pola]" /> Jeśli mam funkcję która sprawdza dane w formularzu Kod onsubmit="check_form(this);" to co będzie miał this? pozdr, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoje this będzie elementem i będzie miało różne atrybuty.
Do inputa najprościej dobrać się chyba przez nadanie id. Możesz tak zrobić? Chyba, że inni podpowiedzą jak to załatwić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem czy będzie moje this. Chodzi mi teraz o pobranie wartości z elementu formularza, który jest tablicą.
Dodawanie do każdego elemenu formularza ID mnie nie urządza - bo tylko więcej roboty będzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz w normalny sposób, odwołując się tak jak do zwykłego elementu formularza.
Kod function check_form(f) {
alert(f['formularz[nazwa_pola]'].value); } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 01:22 |