![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
napisalem program, ktory funkcjonalnie dziala w porzadku, czyli tak jak ja tego sobie zycze, ale jest problem w postaci zbyt duzej ilosc zapytan do bazy - nie chodzi o 10 czy 20, ale u mnie leci jakies 1500 i wiecej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/ohmy.gif) za kazdym odpaleniem skryptu - nawet gdy nie ma dodatkowych danych z bazy, ktore ten skrypt pobiera to wczytywanie jest dlugie, a obawiam sie, ze bedzie za dlugie jak cos tam sie doda. Problem jest w zapytaniach do bazy - mam je w 2 lub nawet wiecej petlach, w ktorej to kazdej iteracji zmienia sie jedna wartosc w zapytaniu i dane sa pobierane z bazy i wyswietlane. Jestem poczatkujacy jezeli chodzi o MySQL'a i tworzenie zaawansowanych zaptytan dlatego zwaracam sie z prosba o pomoc w celu napowadzenia mnie na jakis dobry tor, zeby zoptymalizowac ten program. Kawalek kodu :
I taka petla jest bardo dluga, bo w niej jest jeszcze foreach, while, pare ifow i co chwilke cos sie zmienia w zapytaniu. Dlatego postanowilem, ze tak byc nie moze i trzeba to zoptymalizowac, w czym mam nadzieje troche pomocy tutaj mi ktos udzieli. Za wszelki poswiecony czas z gory dziekuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:12 |