![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Tradycyjnie pisze się tutaj z problemami, tak więc i ja wołam o pomoc... Stworzyłem fajne narzędzie analizujące przekonwertowane do MySQL DBFy i jest wszystko ładnie pięknie, lecz nie mogę poradzić sobie z BANALNĄ na pewno sprawą formatowania liczb. Chciałbym, aby liczby większe od tysiąca wyświetlane były ze spacją pomiędzy setkami a tysiącami, setkami tysięcy a milionami itp. (spacja co trzeci znak od końca). Czy jest zaimplementowana funkcja typu printf("%0.2f", "$zmienna"); która wyświetli liczbę w pożądany sposób? Może należy stworzyć całą funkcję od nowa? Dla tych, którzy używają Excella - chodzi mi o odpowiednik formatowania liczbowego w komórkach z zaznaczoną opcją "Użyj separatora 1000 ()". Będę zobowiązany za Wasze wskazówki! Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat nie mogę poradzić sobie z BANALNĄ na pewno sprawą formatowania liczb.Chciałbym, aby liczby większe od tysiąca wyświetlane były ze spacją pomiędzy setkami a tysiącami, setkami tysięcy a milionami itp. (spacja co trzeci znak od końca). Uzyj gotowej funkcji [manual:7424c7ba9e]number_format[/manual:7424c7ba9e]
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Uzyj gotowej funkcji [manual:709a939f78]number_format[/manual:709a939f78]
Dzięki wielkie. Szukałem tej funkcji w manualu, ale nie sądziłem, że nazywa się po prostu number_format (w searchu wpisywałem różne hasła, które jak sądziłem mogą być związane w tym typem formatowania...). Cóż, człek uczy się nontoper (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:42 |