![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2003 Skąd: NowyTomyśl/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkującym PHPowiczem , napisalem taki skrypt logowania : INDEX.HTML: <html> <head> <title> formularza </title> </head> <body> <form action="dwa.php" method="GET"> Login: <input type=text name="Login"/><br/> Haslo: <input type=text name="Haslo"/><br/> <input type=submit value="Wyślij"/> </form> </body> </html> Dwa.php : <html> <head> <title> Wyniki </title> </head> <body> Login: <?php echo $_GET['Login']?><br> Haslo: <?php echo $_GET['Haslo']?><br> <?php function show() { if ('Haslo' == ZONK ) { echo (JEAAA); } } show(); ?> </body> </html> Oczywiscie login i haslo wyswietla , ale niewyswietla napisu JEAAA przy wpisaniu ZONK w hasle, tylko jakis błąd Notice: Use of undefined constant ZONK - assumed 'ZONK' in c:apachehtdocsdwa.php on line 12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
BBCODE!!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat Witam
Jestem początkującym PHPowiczem , napisalem taki skrypt logowania : INDEX.HTML: [php:1:cdf50379e5]<html> <head> <title> formularza </title> </head> <body> <form action="dwa.php" method="GET"> Login: <input type=text name="Login"/><br/> Haslo: <input type=text name="Haslo"/><br/> <input type=submit value="Wyślij"/> </form> </body> </html> [/php:1:cdf50379e5] Dwa.php : [php:1:cdf50379e5]<html> <head> <title> Wyniki </title> </head> <body> Login: <?php echo $_GET['Login']?><br> Haslo: <?php echo $_GET['Haslo']?><br> <?php function show() { if ('Haslo' == ZONK ) { echo (JEAAA); } } show(); ?> </body> </html>[/php:1:cdf50379e5] Oczywiscie login i haslo wyswietla , ale niewyswietla napisu JEAAA przy wpisaniu ZONK w hasle, tylko jakis błąd Notice: Use of undefined constant ZONK - assumed 'ZONK' in c:apachehtdocsdwa.php on line 12 Popraw[php:1:cdf50379e5]if ('Haslo' == ZONK ) { echo (JEAAA); [/php:1:cdf50379e5]na[php:1:cdf50379e5]if ($_GET['Haslo'] == "ZONK" ) { echo ("JEAAA");[/php:1:cdf50379e5] Inaczej php suzka stalej ZONK (o czym informje). No i sprawdza w koncu czy string haslo == string zonk. nie sprawdza za to zmiennej zawierajacej twoj dostep ;) Pozdrawiam PS uzywaj BBcode - jest wowczas czytelniejszy list np [php]kdo php...[/php] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat BBCODE!!! Marchewki dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Co jest, doktorku? ... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Hej
Cytat Co jest, doktorku? ... :lol: a patrze sobie i widze ze czesciej krzyczy sie bbcode niz udziela odpowiedzi czy nawet tlumaczy sie co to jest i jak uzywac ;)
wiec ja chce marchewke. moze byc sok ;) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2003 Skąd: NowyTomyśl/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spoko ,ja tu jestes od 1h dopiero ... lewdo co sie oswajam , a tu mi juz doktorek wyskoczyl (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Cytat wiec ja chce marchewke. moze byc sok (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ja jestem za a nawet przeciw:) Tj. zrozumiałem Twoją sugestię, a że marchewki kojarzą mi sie nieodłącznie z pewnym królikiem, stąd nie mogłem się powstrzymać... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:14 |