![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak rozdzielic string tak aby kazdy z znakow znalazl sie w osobnym indexie tablicy jednowymiarowej?
czyli cos w stylu 'nic' da mi: [php:1:804529ecb5]<?php echo $tablica[0]; //zawiera n echo $tablica[1]; //zawiera i echo $tablica[2]; //zawiera c ?>[/php:1:804529ecb5] jest na to jakas funkcja - tylko takie roziwazanie mnie interesuje bo przerobienie lancucha za pomoca petlni to nie problem ciekaw jestem czy jest na to jakas wbudowana funkcja lub jakis sposob zeby to osiagnac Zaznaczam ze lancuch jest przechowywany w zmiennej sesji |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat jak rozdzielic string tak aby kazdy z znakow znalazl sie w osobnym indexie tablicy jednowymiarowej? Nic nie trzeba robic.
[php:1:43d8bafb3c]$slowo = "ala"; echo $slowo[0] [/php:1:43d8bafb3c] Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie załatwia sprawy. Spróbuj posortować elementy tej "tabeli"
![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Warszawa | Jankowce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie wiedzialem ze jest jakies proste rozwiazanie ale nie moglem sobie przypomniec
w sumie sortowanie nie jest mi potrzebne - drobna modyfikacja skryptu zamiast foreach for i bedzie ok - tak to jest czlowiek zapomina podstaw po pewnym czasie ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat To nie załatwia sprawy. Spróbuj posortować elementy tej "tabeli" :). A ktokolwiek pisał ze trzeba to sortowac?... Nie ten watek ;)
Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tu się niestety zgodzić nie mogę. pytanie brzmiało:
Cytat jak rozdzielic string tak aby kazdy z znakow znalazl sie w osobnym indexie tablicy jednowymiarowej?
więc odpowiedź na nie nie padła ![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
Hej
Cytat więc odpowiedź na nie nie padła :) Ale skoro pytacz kontent to wg mnie sprawe mozna zamknac.
Dla zaintersowanych: http://odothui.jukowski.com/t_46.php Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:fc750ccaaa]<?php
$znaki = strlen($string); //Pobieramy długość łańcucha. for($i=0; $i < $znaki; $i++) { $tablica[$i] = $string[$i]; } ?>[/php:1:fc750ccaaa] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [php:1:0fa0e99dc0]<?php
$znaki = strlen($string); //Pobieramy długość łańcucha. for($i=0; $i < $znaki; $i++) { $tablica[$i] = $string[$i]; } ?>[/php:1:0fa0e99dc0] A może prościej: [php:1:0fa0e99dc0]<?php $tablica = preg_split('||', $string); ?>[/php:1:0fa0e99dc0] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat [php:1:e43117f1e0]<?php
$znaki = strlen($string); //Pobieramy długość łańcucha. for($i=0; $i < $znaki; $i++) { $tablica[$i] = $string[$i]; } ?>[/php:1:e43117f1e0] A może prościej: [php:1:e43117f1e0]<?php $tablica = preg_split('||', $string); ?>[/php:1:e43117f1e0] Fajnie, ale to już podał kurtz... ja tylko metode alternatywną. |
|
|
![]()
|
|
ale...
Cytat jest na to jakas funkcja - tylko takie roziwazanie mnie interesuje bo przerobienie lancucha za pomoca petlni to nie problem
-------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:58 |