![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dzisiaj w firmie pierwszy raz od jakiegoś czasu trzeba było zrestartować komputerek na którym jest server. Po uruchomieniu go nie działa sesja :/ tak mi się przynajmniej wydaje. Pytałem administratora który robił z serverem czy coś zmieniał, ale odpowiedział mi tylko, że coś tam zmieniał, kiedy wyjaśniłem mu problem powiedział, że nie wie co to może być :/ Mam podstawienie na jednej stronie do:
(Podstawiane zmienne na 100% nie są puste) i później przekierowanie:
A kiedy na otwartej stronie próbuję odczytać sesję nic mi się nie wyświetla... Oczywiście na obu stronach na początku mam:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez znaczenia... nie pomaga.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak możesz daj dostęp do phpinfo ...
Wykasuj sobie ciasteczka w przeglądarce... |
|
|
![]()
|
|
Cytat Wykasuj sobie ciasteczka w przeglądarce... To napewno nie ciasteczka... na innym kompie też sprawdzałem. A oto screen z phpinfo: http://img153.imageshack.us/my.php?image=session8zt.jpg |
|
|
![]()
|
|
Sorry nie mam pomysłu jak Ci pomóc ... hmm
A sprawdź katalog w którym są przechowywane dane sesyjne ... może coś się popsuło z prawami zapisu, zapchał się itp... |
|
|
![]()
|
|
sorki, ale nigdy tego nie potrzebowałem :/
gdzie znajduje się ten katalog ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie masz ustawionej dyrektywy session.save_path w php.ini
|
|
|
![]()
|
|
Odznaczyłem w php.ini tą linijkę... z tego co wyczytałem automatycznie ma tworzyć pliki w /tmp, i sam utworzy potrzebny folder jeśli będzie potrzebny... dlatego nic więcej nie robiłem poza restartem php.
Nie pomogło niestety. Poza tym udało mi się wyciągnąć od Administratora informacje co zostało zainstalowane na serwerze... Microsoft .NET Framework 1.1 and various .NET service packs and hot fixes DirectX 9c MSXML 4 with Service Pack 2 VBA 6.4 Windows Installer 3.1v2 Jednak nic z tego nie wydaje mi się jakoś powiązane z tym... poza tym został usunięty stary Select Server (aplikacja do zarządzania licencjami) i nieudanie zainstalowany nowy... Informacje na temat samego servera: Windows 2000 Small Busines Server IIS ver. 5 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:56 |