![]() |
![]() |
-Kairo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, chce zrobic na swojej stronce taki maly gadzet aby do komentarzy dodawalo informacje z jakiej przegladarki korzysta uzytkownik oraz okreslilo z jakiego miasta nastapil wpis. Probowalem napisac swoj skrypt analizujacy zmienna $_SERVER['USER_AGENT'] ale nie sprawdza sie na zbyt wielu przypadkach. Moje pytanie zatem brzmi, jakim sposobem tego najlepiej dokonac, oraz czy i jak zabrac sie za wykrywanie miast ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak mowi dyktek
![]() http://www.jarzebski.pl/ ( prawa kolumna z przykladem geolokalizacji ) lub przyklady : Detekcja przegladarki i systemu Detekcja botów i spiderów Detekcja telefonow komorkowych Geolokalizacja, strefa czasowa, locale Parametry ekranu Ten post edytował Bastion 9.06.2006, 10:51:01 -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
-Kairo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Superowe, tego wlasnie szukalem
![]() |
|
|
--Tobi-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Te linki nie działają, polecam www.digipedia.pl/ip/
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co się właściwie stało z OpenGEO ?
jak dodać tę digipedię, by działała ze stroną php (znaczy się: by zapisywała do pliku tekstowego dane o mieście)? czy ktoś wie, skąd ta digipedia pobiera informacje na temat ip? Ten post edytował simperium 30.01.2008, 15:02:36 -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy w MyMaps.pl specjalne api do geolokalizacji IP - pisz do mnie na api małpa mymaps.pl - chętnie udostępnimy naszą bazę. Api zwraca coś takiego (przykład dla ip bota google)
Przykład dla mojego IP
Wyniki pobierane z bazy + weryfikacja współrzędnych poprzez google api. Mogę opcjonalnie dodać link do mapy z wynikami szukania (w odpowiedzi jest tylko adres statycznego obrazka w PNG z zaznaczonym punktem) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:28 |