![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dopiero zaczynam przystosowywać się do divów i spanów zamiast tabel ale nie wiem jak zrobić coś takiego:
mam 3 panele w jednej linii: lewe menu, główny panel, prawe menu. i jak każdy panel jest w divie to przenosi się do następnej linii, a jak użyć spanów to ignoruje to width -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i jak każdy panel jest w divie to przenosi się do następnej linii, a jak użyć spanów to ignoruje to width Nie rozumiem tego. A co do problemu to tworzysz 3divy w 1 głownym i nadajesz im pływanie(float: left/right). I na koncu stopka z 'clear: both;'. -------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto mój CSS
Kod #leftmenu{ border: 1px black solid; background:#2F2F2F; width: 120px; text-align: left; float: left; } #mainpanel{ width: 570px; border: 1px black solid; background:#3F3F3F; text-align: center; } #rightmenu{ border: 1px black solid; background:#2F2F2F; width: 120px; text-align: right; float: right; } To jest HTML(fragmeent): a oto problem: robi się coś takiego, że leftm. i mainpan. są jakby połączone to dobrze, a rigm. zachowuje się dobrze( pływa na prawo) ale jest pod spodem. Tzn. w dobrym mniejscu, ale w złej kolumnie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do #mainpanel 'float: left;'
-------------------- "Oprócz tabel istnieje jeszcze jedna dalece ograniczająca struktura, składająca się z rzędów i komórek - więzienie. Dla projektantów nadszedł czas, aby sie uwolnić..." - Eric A. Meyer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob jak napisal ens0re i w #rightmenu zamiast float:right daj float:left
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki, poprawiłem i już działa
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:21 |