![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem z php
chcę zrobić dodawanie newsów na plikach *.txt przejde do konkretów no tak mam kod do zapisywania
ten kod zapisuje do pliku i nie wiem jak zrobic zeby usunać dodany news pomoze mi ktos ? Ten post edytował kt1 2.06.2006, 16:46:38 -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
tu WEJDZ TU I DODAJ !!! :) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla ułatwienia mógłbyś wstawić jakiś identyfikator do każdego newsa, a potem trzeba stworzyć pętle która przepisze zawartość pliku .txt do zmiennej np $newsFile, potem taki plik zapisujesz i newsa nie ma już w bazie
"$id#$nick#$mail#$tresc#$data#$ip#$wwww|||" do generowania identyfikatora mógłbyś użyć funkcji time();
przestudiuj idee tego skryptu, napisałem to przed chwilą, ale powinno Ci to przynajmniej nasunąć jakąś myśl jak to zrobić. ps. tam gdzie jest "NOWA LINIA"; powinno być "\r\n";, nie wiem czemu mi ucina znaczki "\" Ten post edytował raf_gc 3.06.2006, 05:33:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 3 Dołączył: 9.02.2006 Skąd: moree.webd.pl Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ok thx
![]() ehh wkleiłem to i zrobięłm id jako 1 i odpaliłem skrypt ale strona sie zawiesza ico mam zrobic ? -------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
pomuzcię !
-------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślenie ponoć nie boli :/
zamiast dodawać Kod $nick#$mail#$tresc#$data#$ip#$wwww||| dodawaj: Kod $nick#$mail#$tresc#$data#$ip#$wwwwrn usuwanie.. a wedlug czego chcesz usuwac? bez sensu to jest.. moze wg daty?
pisane z buta wiec moze nie dzialac, ale moze zalapales o co chodzi.. poprawki zostawiam dla ciebie Ten post edytował em1X 2.06.2006, 20:01:43 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem jeden błąd w tamtym skrypcie, ten działa na pewno bo sprawdzałem
każdy nowy rekord powinien znajdowac się w nowej linii w pliku .txt skrypt musisz wywołac np: delete.php?$id=1 |
|
|
![]()
|
|
Dzieki raf_gc Duże piwko dlaciebie !
-------------------- Jeśli masz jakieś fajne tutki albo coś inne związane z php mysql AJAX to wejdź
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:33 |