![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam nastepujacy problem
otoz mam dwie ramki, w jednej jest lista linkow, po kliknieciu kazdy z nich ma w drugiej ramce wyswietlac inna strone, a kod tych stron jest juz zapisany w bazie po kliknieciu na linka moge wywolac dowolna funkcje, np. z pliku tworzacego druga ramke link.onclick = function(){ top.drugaRamka.showPage(idOfRow); } gdzie idOfRow jest numerem wiersza z bazy, gdzie zapisana jest tresc strony dane z bazy pobieram poprzez polecenie $content = $base->getData('select content from pages where page_id = ? // idOfRow') nie wiem jak zaimplementowac funkcje showPage(idOfRow), tak aby polaczyc zmienna js idOfRow z zapytaniem sql, i jak wyswielac zawartosc zmiennej $content, w ktorej jest zapisana cala strona mam nadzieje, ze wyrazilem sie jasno i ktos potrafi mi pomoc, bo ja nie mam pomyslu jak to zrobic ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witamy na forum nowego użytkownika...
Używaj BBcode Kod link.onclick = function(){ top.drugaRamka.document.location = "wyswietlstrone.php?id="+idOfRow; }
Ten post edytował Hacker 30.05.2006, 07:12:28 -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może źle wyczytałem ale powiem ci że musisz przekazac sobie zmiene z js do php, najprostszy sposób to przez polecenie location=''
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx Hacker, dokladnie o to mi chodzilo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jednak nie do konca to dobrze dziala, w IE po wczytaniu strony (strona jest wyswietlana poprawnie) pasek progress bara zatrzymuje sie w jednym miejscu i nie znika, mysle, ze w kodzie jest cos nie tak, ale nie mam pojecia, co
![]() ps. strony wyswietlam poprzez echo $content, gdzie $content to zawartosc komorki z bazy danych, czyli "<html> ... </html>" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 14:11 |