![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamz zalozone konto na uczelni, mam login i haslo do mysql. Czy moge jakos zmienic haslo? Nie mam uprawnien roota.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli masz dostęp do tej bazy danych i możesz edytować rekordy w tabeli w której trzymane są informacje o loginie i haśle to możesz
Ten post edytował dyktek 25.05.2006, 14:42:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skontaktuj sie z administratorem -- bo z tego co wiem to nie mozesz przypisac userowi uprawnien do konkretnego wiersza w tabeli (np. z danymi usera) -- moglbys przeciez innym userom pozmieniac hasla.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@dyktek Tabela jest systemowa, nie potrzeba dostepu aby moc zmieniac haslo do tego sluzy polecenie SQL, pisze jak byk w manualu - ale trzeba zajrzec zeby wiedzeic.
@dr_bonzo Uczelnie zapewne nie bawia sie w jakies zabezpieczenia i wystarczy proste zapytanie Jesli odpowiednie granty sa ustawione to da sie wykonac takie zapytanie:
Jesli nie dziala to tylko @ do admina zostaje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczyła ta linijka:
SET PASSWORD FOR nazwausera@host = PASSWORD('nowehaslo') Wielkie dzieki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aarambo.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:54 |