![]() |
![]() |
-ODIDAS- |
![]()
|
Goście ![]() |
Prosze, blagam o pomoc.
W dniu dzisijeszym zaczalem szybki start nad budowaniem stron internetowych za pomoca php. Odziwo ksiazka ktora dzis kupilem jest napisana zrozumialym jezykim o tyle juz na wstepie pojawil sie problem. Dotyczy on otwierania plikow z rozszerzeniem ".php". Prosze mi powiedziec co powinienem zainstalowac, sciagnac na swojego dyskacza abym nie musial placic za serwer, a plik mogbym ogladac w przegladarce INTERNET EXPLORER. Czekam na odpowiedz. Dziekuuje.... Daniel |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jeśli dopiero zaczynasz, to proponuję poszukac na google jdnej z tych rzeczy:
Krasnal Serv phpTriad lub czegos podobnego. Poszukaj również na forum. Jest tu pełno takich rzeczy, żeby stronki 'chodziły'. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-odidas- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziekuje bardzo, juz wszukam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam XAMP lub WAMP
szczegolnie dla nie wprawionych uzytkownikow ![]() po instalacji odrazu gotowe do uzytku po prostu takie kombo Apache + MySQL + php pozdr -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
-odidas- |
![]()
|
Goście ![]() |
Instaluje go i mam go jakos szczegolnie skonfigurowac? Czy wsytarczy, ze zostanie przezemnie zainstalowany?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zazwyczaj trzeba ustalic tylko katalog (localhost)
ale czesto jest domyslny pozdr -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy moge prosic kogos o przeslanie linka ze strona, gdzie moglbym pobrac XAMP? Prosze ODIDAS
|
|
|
![]()
|
|
wystarczy troche ruszyć głową i uzyć google, bo nie gryzie
http://www.wampserver.com/en/download.php http://www.e-novative.info/software/wamp/wamp_download.php http://www.winfuture.de/news,17953.html pozdr Ten post edytował plisek 24.05.2006, 17:57:40 -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
-Problem- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Prosze mi powiedziec co musze zrobic (najlepiek krok po korku) abym mogl otworzyc storne napisana w php. Poniezej zamiescilem prosta stone w jezyku php. Jako to, ze jestem przyzwyczajony do jezyka html w ktorym wsytaczylo cos napisacm zapisac i juz 'czarne na bialym' widzialem efekty mojej pracy. <html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> <meta name="Description" content="[ Opis dokumentu ]" /> <meta name="Author" content="[ Autor dokumentu ]" /> <meta name="Generator" content="EdHTML" /> <title>Posługiwanie się sktypatami php</title> </head> <body> <?php echo ('Daniel') ; print ('SIema'); ?> </body> </html> Tak jak wczesniej wspomnaiel jest to moja pierwsza storna z wykorzystaniem php. Ma ona jednak jednen wielki problem. Nie posiadajac serwera, nie potrafie sobie poradzic z tym, zebym mogl ja otworzyc przez INTERNET EXPOLRER. Przez co nie wiem czy posiada ona bledy itp. Prosze o pomoc, a nawet wiecej powiem RATUNKU. ALBERT |
|
|
![]()
|
|
no to powiem tak:
primo: musisz sprawdzic jaki katalog jest ustawiony jako localhost, albo po wpisaniu do wyszukiwarki feazy: localhost powinna przywitać Cię strona głowna zainstalowanego serwera. Jezeli tak sie nie stanie to masz problem z serwerem ;/ secundo: czytanie dokumenetacji to nic strasznego, znajdz plik help albo readme i poczytaj, bo do konca nie wiem co masz zainstalowane ostatecznie, wiec i pomoc jest troche "na około" Ostatecznie jest jeszcze nieśmiertelne google ![]() (nie wiem jak jest po trzecie, wiec)3: Twoja stronka działa, ale poczytaj troche o składni 4: pamietaj o zapisywaniu stron z rozszerzeniem php, a nie html, bo to tez dość czesty błąd pozdr -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
-Pytanko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Plisak dzieki wielkie, bo za Twoja pomoca uruchomilem pierwsza moja stone php. Jeszcze raz wielkie dzieki.
P.S. Prosze powiedz mi czy jest mozliwosc za pomoca programu KRASNAL zalozenie serwera na swoim kompie. Dodam tyle ze jestem 'przywiazany' do osiedlowego lacza. Pozdrawiam i czeka na odpowiedz. |
|
|
![]()
|
|
oj cos nie rozumiem za bardzo, co ma założenie serwera do łącza
![]() bez netu, po zainstalowaniu serwerka i tak odpalisz stronki w php btw, zainstalowanie krasnala=serwer, no chyba że jest inny program o tej samej nazwie pozdr i milej nauki ![]() ps plisEk a nie plikAk ![]() -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:37 |