![]() |
![]() |
-pelikan- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. znalazłem artykuł na temat instalackji apache, mysql i php na windowsie, ale to sie tyczy php4 a ja chciałbym zainstalowac php5 i niestety wg tego artykulku robie inie wychodzi. Czy może znalazł ktoś jakiś artykuł na ten temat?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie mówisz o tym: Apache i MySQL na Windows
Wszystko jest niemal identyczne. Zamień po prostu 4 na 5. Na przykład jeśli jest mowa o pliku php4apache2.dll to Ty masz php5apache2.dll. Jak masz gdzieś napisać: LoadModule php4_module (...) to piszesz LoadModule php5_module (...) i.t.d. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
+ ścieżka do pliku php.ini:
Kod PHPIniDir "C:/sciezka/gdzie/jest/php/"
Ten post edytował em1X 21.05.2006, 12:33:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli niechcesz się trudzić z instalacja php pod windows, to moze wybierz jakis gotowiec: Krasnal - polski program.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat c. C:\WebServer\php4\dlls\iconv.dll -> C:\WebServer\Apache2\bin takiego folderu/katalogu nie znalazłem tzn dlls |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~pelikan wbrew temu co ~eMatys poleca ja całkowicie odradzam instalowania takich aplikacji.
Da kliknięcia i wszystko gtowe a potem wielkie oczy jak się mowi o konfiguraji, pliku php.ini. Dwie lewe ręce do wszystkiego. Nie mówie tutaj personalnie o kimś, ale ogólnie tak jest. A wbrew pozorom instalacja nie jest trudna i mozna na nią poświęcić troszkkę czas (tym bardziej że jest to kwestia godziny). Masz za to wszystko na swoim miejscu i wszystko skonfigurowane tak jak Ty tego chchesz, a nie jak ktos sobie wymyslił. I nie musisz potem szukać wszysttkiego tylko masz pod ręką. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez pierwsze slysze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) A po co Ci to?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drogi moderatorze. Proszę mi wskazać gdzie powiedzialem, ze polecam? Podałęm jedna z mozliwych opcji na rozwiązanie problemu. Ja jestem zwolennikiem Unixowych rozwiazań, mimo tego, ze mam małą wiedze na ten temat.
--- Masz rację, nie napisałeś tak. Przepraszam za nadinterpretacje Twoich słów. Następnym razem proszę jednak na PW a poprawię treść. Nie ma sensu zaśmiecać wątku. ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra wygooglowałem instrukcje instalacji php5 :
klik wiele sięto nie różni od php4 ale jednak (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) myśle ze nie tylko mi się przyda (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:57 |