![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
mam prosbe ... tak jak w temacie ... czy mozliwe jest zmuszenie do wspolpracy IIS z windowsa xp pro z funkcja mail() ... zainstalowalem IIS SMTP ale nie wiem jak i czy da sie skonfigurowac php bym mogl wysylac maile ... jezeli sie da, to prosilbym o male how-to albo o jakis link ... jezeli nie z IIS to moze jakis inny serwer mailowy pod windowsa ... potrzebuje tego do testow ... docelowa platforma to linux [apache + php + mysql + sendmail] ... z gory dziekuje za wyczerpujace wypowiedzi ![]() ![]() ![]() cya |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy to coś da, ale ustaw w php.ini:
Kod [mail function]
; For Win32 only. SMTP = localhost ; For Win32 only. sendmail_from = me@localhost.com ; For Unix only. You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i"). ;sendmail_path = No i w sumie tak jest ustawione domyślnie :-). Powinien łączyć się z serwerem SMTP na localhoscie, czyli niby wszystko w porządku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
jezeli mam ustalone w lanie ip to moge je wpisac czy tylko local host ![]() i jeszcze pytanko z teorii ... jak wysylam maila to musze logowac sie jakos na serwer czy wystarczy sie polaczyc ![]() Cytat sendmail_from = me@localhost.com
czy musi istniec user "me" ![]() ![]() hmm ... zaraz zaczne probowac ... ale wszystkie rady mile widziane ... cya |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mnie sie wydaje ze nie musi byc usera "me" poniewaz to jest poprostu defaultowa nazwa... wiec moze tam byc nawet "www-data" ... wtedy koncowka czyli @serwer - powinna sie chyba sama dopisac ale nie ma co do tego pewnosci 100% .. moze tak ze 60% :?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat witam ...
jezeli mam ustalone w lanie ip to moge je wpisac czy tylko local host ![]() i jeszcze pytanko z teorii ... jak wysylam maila to musze logowac sie jakos na serwer czy wystarczy sie polaczyc ![]() Cytat sendmail_from = me@localhost.com czy musi istniec user "me" ![]() ![]() hmm ... zaraz zaczne probowac ... ale wszystkie rady mile widziane ... cya Zależy od ustawień Twojego serwera SMTP. Jeśli nie masz tzw. Open-ralayingu (czyli np. wygamasz autoryzacji przed wysłaniem poczty lub sprawdzasz kto ją wysyła, etc.) to trzeba te ustawienia zmodyfikować. Domyślnie openrelaying jest włączony :-). |
|
|
![]()
|
|
witam ...
nareszcie znalazlem czas zeby sie tym zajac ... ale wywala mi taki error Kod Warning: mail(): SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for orson@pf.pl in C:worksitesmail_test.php on line 2
z takiego skryptu: [php:1:6d30761e21]<?php mail("orson@pf.pl", "Temat listu", "Linia 1nLinia 2nLinia 3"); ?>[/php:1:6d30761e21] dlaczego ![]() dostep jest anonymouse wiec to nie zadne prawa ... jakies sugestie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Sam sobie odpowiedziałeś.
Cytat Unable to relay for
Nie ma relayingu, czyli musisz podać costam@nazwatwojegohosta, ew. costam@localhost, albo skonfigurowac serwer pocztowy, aby byl open relay. |
|
|
![]()
|
|
witam ...
rozwiazalem problem relaya ... ale mam inny ... serwer przyjal maila [ nie bylo zadnego erroru] ale mail nie doszedl po 20 minutach ... znalazlem tego maila w InetpubmailrootQueue ... i mam pytanko ... jezeli moj komp jest za natem i firewallem to czy taki email dojdzie wogule ![]() ![]() cya |
|
|
![]()
|
|
Cytat witam ...
rozwiazalem problem relaya ... ale mam inny ... serwer przyjal maila [ nie bylo zadnego erroru] ale mail nie doszedl po 20 minutach ... znalazlem tego maila w InetpubmailrootQueue ... i mam pytanko ... jezeli moj komp jest za natem i firewallem to czy taki email dojdzie wogule ![]() ![]() cya Jeśli jesteś za natem i firewallem to... nie wiem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:31 |