![]() |
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam tabele
id(varchar 255)|ile(int) w polu id mam rozne UNIKALNE ciagi txt... pobieram ilosc poprzez znajdowanie w danym rekordzie id = temu ktorego szukam... i teraz pytanie.. jobciazenie bazy bedzie oczywiscie znacznie wieksze niz gdybym stosowal w id zamiast varchara to int.. jednak nie moge tego zastosowac.. wiec moze osoby, ktore stosuja te rozwiazanie.. wypowiedza sie jak duze jest obciazenie... szczegolnie przy ilosci rekordow wiekszej niz 50tys.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisz sobie 50.000 fikcyjnych danych i potestuj czy to takie trudne ?
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
wiesz ja sprawdze wtedy u siebie.. po za tym to sa tylko testy.. zastanawiam sie jak to jest w praktyce z takim rozwiazaniem...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No testy dają wyniki praktyczne po to wlasnie je robisz żeby zobaczyc jaki będzie miało to wynik.
Wrzucasz 50.000 rekordów dajesz sobie pętle 1000 zapytań i sprawdzasz ile czasu to zajmie na varchar'ach a ile na int'ach i znasz już różnicę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 08:42 |