![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialbym zablokowac dostep do konta z www poza moim wlasnym kompem znajdujacym sie poza proxy w wewn. sieci np. zewn. ip 80.12.34.56, wewn. ip. 10.1.0.35. jest to mozliwe w jakis sposob? nie doszukalem sie w dokumentacji takiej mozliwosci, ale moze cos przeoczylem...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chcesz miec dostep tylko ze swojego kompa to:
Kod Order Deny, Allow Deny from all Allow from 127.0.0.1 Mozesz tez dopisac IP 10.1.0.35 jesli chcesz miec dostep do apacha przez swoja nazwe w sieci. Jak chcesz w ogole "wylaczyc" apacha na zewnatrz, tak zeby nie pokazywal nikomu nawet bledu 403 czy czegokolwiek to musisz ograniczyc IP, na których się on binduje, np. za pomocą Kod Listen 127.0.0.1:80
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie do konca jasno sie wyrazilem. chodzi o dostep do serwera poza moją siecią gdzieś tam w świecie (a nie do apacha znajdujacego sie na tym samym kompie z ktorego sie łącze). mimo to dzięki za odpowiedź.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie nie rozumiem o co chodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Wytlumacz może prościej. |
|
|
![]()
|
|
ciagle zapominam o tym temacie i wlaczeniu subskrypcji.
ok. postaram sie wytlumaczyc prosciej. 1. mam konto www wykupione w zagranicznym hsotingu, powiedzmy usa 2. chcialbym tak ustawic parametr Allow aby dostep do konta mial tylko moj komputer znajdujacy sie w Polsce. komputer ten jest w sieci za sieciowym proxy, proxy ma stałe ip i mój komp ma stałe wewnętrzne ip. próby ustawienia w Allowe obu IP naraz nie powiodły się, a ustawienie IP samego proxy spowoduje że dostęp będzie miała cała moja sieć ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jak jestes za NAT-em, to wszystkie kompy z Twojej sieci sa pod jednym IP (IP proxy).
Tak wiec, chyba sie nie da... edit: Nie pamietam juz, czy mozesz sprawdzac w .htaccess naglowki wysylane, ale wiem, ze niektore proxy wysylaja cos w stylu 'X-FORWARDED-FROM' (moj tez (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ). W nim jest Twoj wewnetrzny IP. Jesli proxy wysyla ten naglowek, to robisz kombinacje sprawdzajaca IP proxy + wewnetrzny IP. Ten post edytował erix 1.06.2006, 21:57:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie prosciej jest zrobic autoryzacje?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:38 |