![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam mały problem mam formularz w którym użytkownik wpisuje dane. Wszystkoe pola są polami tyou <input type="text" .....> ichodzi mi oto aby części tych pól mógł wpisywac tylko cyfry a w innej części litery. Prosze o jakąś pomoc.
Z góry dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
is_numeric i/lub preg_match
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi mi oto, że jak mam wyśietlony form i w polu textowym były wpisywane tylko liczby aby użytkownik po klepaniu na klawiaturze literowej nic sie nie wpisywało tylko z numerycznej i na odwrót.
Jak to zrobić jakiś przykład |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale kod php wykonuje server a nie przeglądarka więc to z php nie ma nic wspólnego.
Możesz zrobić to JavaScript'em ale później dodatkowo sprawdzić php'em bo ktoś może wyłączyć obsługę JS i klapa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do inputa ten kawałek
Kod onkeyup="this.value=this.value.replace(/\D/g,'')"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:58 |