![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na jednej ze stron zauważyłem coś jakby czat oparty na gg poprostu każdy wysyłał z komunikatora gg ze swojego numeru gg pod numer gg czau jakąś tam wiadomość i na stronce php był w lewym rogu porstokąt z postami gg obsługiwał też małe ikonki tj: uśmiechnięty zdziwiony itp. Jednym słowem strona psiadała swój numer gg który był miejscem spotkań dla innych numerów gg pyt 1) Jak to można zrobić ? Może są już gotowe takie czaty i tylko trzeba założyć stronce numer gg i podać go w konfiguracji czatu ![]() pyt 2) Jak można zrobić graficzną reprezentację ststystyk w php np jak pisż sklep to np wykres najczęściej sprzedawanych towarów jak się za to zabrać, może sąjuż gotowe biblioteki do robienia statystyk . ![]() pyt 3)J ak zrobić coś takiego: np w sklepie, który piszę sprzedaję książki każda książka ma okładkę w pliku *.jpg, wszystkie okładki są w innym katalogu , potrzebuje zrobić menadzer plików który pozwalał by wybrać dowolny plik z dowolnego katalogu i zwracał by ścieżkę dostępu do tego pliku. np żeby mozna było wybrać sobie dowolny plik *.jpg i wyświetlić go jako obrazek na stronie jak to zrobić ? ![]() pyt4) Potrzebne mi darmowe małoznane proste forum któr mógłbym łatwo dostosować do wyglądu swojej strony czy można takie znaleść, jeśli jak to bardzo proszę o wskazówhi, zaznaczam że nie chodzi mi otak rozbudowane forum jakim jest PHPBB ale coś naprawdę prostego... ![]() Wielkie dzięki za każdą pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad1. jesli sa to mozna je znalezc w wyszukiwarkach, jesli nie ma to mozna komus zlecic
ad2. z czym konkretnie problem? bo wykresy to chyba byly w 2 klasie SP ![]() ad3. `innym katalogu` - musi byc jakas logika w nazewncistwie tych folderow, a jesli jest to korzystasz z tej logiki i piszesz funkcje, ktora Ci to zwraca, w czym problem? pozatym wydaje mi sie, ze lepiej stworzyc katalog : `okladki` i tam trzymac wszystkie okladki do ksiazek ad4. phorum.org - banalne do zmiany wyglądu Ten post edytował sf 4.05.2006, 09:42:00 -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:27 |