![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chialem sie zapytac czy da sie zrobic cos takiego, by do kazdego wysylanego (przez formularz na stronie) obrazka na serwer automatycznie sie dodawal napis, np. z adresem strony. Sam napis mialby byc bardzo prosty, biala czcionka na czarnym prostokaciku umieszczony gdzies tam w prawym dolnym rogu.
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez problemu, Image Functions
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 379 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko fajnie, poszedlem nawet na latwizne i znalazlem taki kod:
Generuje od obrazek z logiem w czsie rzeczywistym i wysyla do uzytkownika, wszystko fajnie dziala, ale czy jezeli na serwerze bede mial srednio 1 wywolanie obrazka na sekunde to czy nie za bardzo obciazy to serwer? Ps. uzylem funkcji do pomiaru czasu generowania strony i wyszlo mi ze sie generuje 5-9 sekund, podczas gdy ja nie oczekuje na strone dluzej niz 1 sekunda. Jak to jest mozliwe? Ten post edytował Bojakki 22.04.2006, 11:11:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat bede mial srednio 1 wywolanie obrazka na sekunde to czy nie za bardzo obciazy to serwer? Nie powinno. Cytat Ps. uzylem funkcji do pomiaru czasu generowania strony i wyszlo mi ze sie generuje 5-9 sekund, podczas gdy ja nie oczekuje na strone dluzej niz 1 sekunda. Jak to jest mozliwe? Pokaż kod jaki użyłeś do pomiaru czasu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kod wyglada tak:
Na poczatku strony:
na koncu strony:
Na innych stronach (gdzie wyjmuje dane z bazy MYSQL) kod ten pokazuje mi 0.001 sek - 0.01 sek -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie tak to mozliwe ze obrazer masz w cache przegladarki, zrob test
zrob jeden obrazek z napisem "abc" i ten sam obrazek z napisem "bcd" jesli obrazek 2 bedzie mial taka sama nazwe jak pierwszy, duze prawdopodbienstwo ze polecie z cache przegladarki obrazek 1 z napisem abc -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja pokaże co dawno temu napisałem jak próbowałem takie coś zrobić
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Apo ----> dzieki za kod.
Juz jest wszystko OK. generowanie obrazka zajmuje srednio 0.063 sek Ten post edytował Bojakki 22.04.2006, 16:48:49 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym rozwinąć ten temat.
Czy mozliwe jest nakladanie znaku wodnego przy odczycie pliku. Przy odczycie ale tylko wtedy gdy wczytywany jest na strone znajdujacym sie na innym serwerze? Np. mam zdjecie u siebie, ale jesli umiesci je na swojej stronie o adresie np. adres.pl to wtedy doda sie do zdjecia napis "Zdjecie z (adres mojej strony)? -------------------- "Jak Cię widzą tak Cię piszą, chyba żeś jest wielką fiszą"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 13:12 |