![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Sprawdzałem tu na forum, po stronach internetowych itp. i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie "Jak sprawdzić czy dana przeglądarka przyjmuje cookies?". Może Wy coś mi doradzcie. Prosze o pomoc. Ten post edytował ziomes 17.04.2006, 15:59:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ustawiasz ciasteczko.
2. Przeładowujsz stronę ( header() ) 3. Ciastko jest to znaczy, że przeglądarka je przyjmuje. Jak go nie ma, to nie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 13.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
możesz skorzystać też z funkcji get_browser(), jednakże w manualu możemy wyczytać, że: Cytat The only way to test if cookies are accepted is to set one with setcookie(), reload, and check for the value. W związku z tym, jeżeli zależy Ci na sprawdzeniu czy dana przeglądarka w ogóle akceptuje ciasteczka to możesz skorzystać z tej funkcji; jednak aby sprawdzić, czy użytkownik pozwala na ich zapisywanie musisz zrobić tak jak napisał mike_mech.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:48 |