![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od kilku godzin męczę się jak zmienić wygląd pojedynczego newsa. Udało mi się zmienić wymiary, ale kolejny problem. Nie potrafię zmienić czcionki typu koloru i rozmiaru. Chcę zrobić aby :
1. Tytuł newsa to : kolor #ffffff, czcionka verdana bold , rozmiar 14; 2. Autor pod treścią newsa; kolor #ffffff, czcionka verdana bold, rozmiar 10; 3. Data dodania pod tekstem newsa obok autora; kolor #ffffff, czcionka verdana bold zomiar 10; 4. Treść newsa między tytułem a autorem i datą; czcionka verdana regural #ffffff rozmiar 9;
aby wyglądało tak : z gory dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zauwazylem pewno nieprawidlowosc w opisie jest
a ty uzywasz zmiennych $linijka[] nie wiem czy autor tego skryptu sie pomyl;il czy ty zle nazywasz zmienne Ten post edytował piotrekkr 15.04.2006, 16:52:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze by tak przejsc na same DIVy i CSS a nie jakis koszmarek?
edit: aha. coby nie byc gołosłownym: http://www.vogel.art.pl/forum.php/news/ Ten post edytował Vogel 15.04.2006, 18:11:31 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra dzięki za edit. Działa. Ale jest kolejny problem - nie ma polskich znaków! Co mam robić
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(racoon1 @ 2006-04-15 19:34:14) Dobra dzięki za edit. Działa. Ale jest kolejny problem - nie ma polskich znaków! Co mam robić ![]() ![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44868 pkt. 4 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Ale ja na stronie mam polskie znaki , ale w tch news-ach nie ma gdzie to mam poprawić?
config.inc.php - plik zawierający konfigurację skryptu wpis.inc.php - szablon wyglądu pojedyńczego wpisu pokaz.php - skrypt wyswietlający najnowsze newsy oraz archiwum admin.php - silnik administracji skryptem head.inc - nagłowek strony administratora stopka.inc - stopka strony administratora index.php - administracja systemem newsów login.php - logowanie do systemu style.css - definicja styli CSS (dla skryptu administratora) data.txt - przykładowe newsy (możesz je później wykasować, lub od razu wgrać pusty plik) ![]() w którym pliku mam cos ustawic ? Ten post edytował racoon1 15.04.2006, 19:48:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2006 Skąd: Działoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz nam kody tych plików:
config.inc.php pokaz.php -------------------- Po prawie 3-letniej przerwie w programowaniu, znowu raczkuję :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:14 |