![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką funkcję:
którą wywołuję w indexie tak: settings('sitetheme'); co powoduje wyświetlenie błędu Cytat Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ... on line 100 struktura tabeli: Kod id var value (..) (...) (...) 3 sitetheme nowy co robię źle? bo wygląda mi na to, że w funkcjach nie da się wykonywać zapytań, w co średnio chce mi się wierzyć.... Ten post edytował ColdFire 14.04.2006, 13:18:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcje mają to do siebie, że są niezmiernie głupie. I taka głupia jak trampek funkcja pojęcia bladego nie ma co kryje się pod fascynującą i groźnie brzmiącą nazwą $db_prefix.
Polecam poczytać sobie o zasięgu zmiennych, to powinno rozjaśnić niektóre zawiłości obcowania z rozwiniętymi inaczej funkcjami. Acha, przenoszę na przedszkole. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Człowiek stara się, męczy, by innych czegoś nauczyć. Stara się wyrobić u innych nawyk zaglądania do manuala. A tu trafia się taki nadgorliwiec, który raz, że nie napisze nic nowego w wątku, a tylko zmieni wypowiedź wyżej, dwa - sprawi, że człowiek nie musi już zaglądać do manuala.
Nie pozostaje mi nic innego, niż tylko nagrodzić takiego usłużnego. @LBO: masz warna. P.S. Ta funkcja nadal nie ma prawa działać, bo nie tylko o tej zmiennej tutaj zapomniano. Ale tego już LBO nie zauważył, bo nie było tego w moim poście! POdpowiedź dla ColdFire: gdzie masz uchwyt do połączenia z bazą? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat gdzie masz uchwyt do połączenia z bazą? mysql_query" title="Zobacz w manualu php" target="_manual: Cytat Jeżeli identyfikator_połączenia nie został podany, wykorzystywane jest ostatnio otwarte połączenie ~krzychu, wydaje mi się, że warny nie są po to, żeby "karać" "nadgorliwych" uzytkowników, wiesz? powiedz mi, który punkt regulaminu złamałem? Cytat Ale tego już LBO nie zauważył, bo nie było tego w moim poście na to nic nie napisze.. :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:40 |