![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką funkcję:
Mam tabelę 'menu_links' a w niej narazie 2 rekordy. Wywołują funkcję: $menu = $this -> ptm -> ptmysql -> SelectTable( 'menu_links' ). Następnie daję print_r na menu i co? W tabeli mam tylko jeden rekord... myślałem, żeby zrobić jakąś funkcję, która by przelatywała wszystko i dodawała przy pomocy array_push, ale nie wiem co zrobić by przejść do następnego rekordu z bazy, zawsze wyświtla pierwszy. Help plx ![]() -------------------- system operacyjny: Windows XP Professional PL
konfiguracja serwera: Apache 2.2.0 l php 5.1.1 l MySQL 5.0.18 pracuję nad: lib 10% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam zapoznać się z dokumentacją funkcji mysql_fetch_assoc() ona zwraca jeden rekord ze zbioru wyników. Jeden bierzący rekord.
Musisz przelecieć nią po całym zbiorze żeby dostać więcej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku tak myślałem i próbowałem mysql_fetch_array(), ale też zwracał jeden rekord. Poszukam w dokumentacji, za szybko spanikowałem
![]() Ooo.. już coś mam -> mysql_fetch_row() ![]() -------------------- system operacyjny: Windows XP Professional PL
konfiguracja serwera: Apache 2.2.0 l php 5.1.1 l MySQL 5.0.18 pracuję nad: lib 10% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:53 |