![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pobieram zmienne tekstowe z plików i trafiłem na problem. Gdy dopisuję w formularzach te zmienne jako domyślne wartości wyświetlają mi się tylko pierwsze wyrazy. Trafiając na spację tekst przestaje się wyświetlać. Dziwne to jak dla mnie, bo zmienna wyświetlona poza forumularzem jest w całości. Co zmienić, żeby wpisać do formularza całość niezależnie z ilu wyrazów się będzie składać? Wolałbym zostać przy type=text, a nie textarea.
-------------------- Projekt gry cRPG - New Dawn
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprawdopodobniej tutaj chodzi o znaki ' ' i " ". Poprobuj z tym...
Dlaczego value=$zmienna tutaj nie dales ''? -------------------- "Państwo to ja" Ludwik XIV
"Wróg zaatakuje to co kochasz" Ojciec Chrzestny "Wszystko powinno być proste jak to tylko możliwe, ale nie prostsze..." A. Einstein "Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza" Albert Einstein "Nieprawda powtarzana wielokrotnie staje się prawdą" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne, powinno być value='$zmienna'
![]() -------------------- Projekt gry cRPG - New Dawn
|
|
|
-Gość_adam- |
![]()
|
Goście ![]() |
DAJ TAK:
<? $zmienna = "ceeeeeii iiiiflkfttt trtraaaaaaaargaaaaaaaagytejt"; echo" <form> ... <input type=text name='f' size='50' maxlength='50' value=\"$zmienna\"> ... </form>"; ?> ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:06 |