![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chcialbym wiedziec jak zrobic rozwijana tresc, i jak dodac taki kod do BBCode?
Przyklad rozwijanej treści jest w news'ie na stronie: zobacz. Chodzi mi o linki: - Grupy 1-4 - Grupy 5-8 - .... Prosze o odpowiedź... Ten post edytował Forgoot 29.03.2006, 07:42:59 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
Zapraszam: www.Przerosl.com.pl ! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak taką opcję dodac do bbcode? Chcialbym miec, w panelu admina jakiegos prostego skryptu news'owego (lub obojętnie jakiego), przycisk np: rozwijana tresc, abym mogl latwo dodac to w newsie lub innej tresci.
Ten post edytował Forgoot 25.03.2006, 13:43:46 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda bardziej dyskretna
java script: Kod showHide = function(element){ element.onclick = function(){ var p = element.parentNode.getElementsByTagName('p')[0]; if(p.className == '' || p.className == 'visible'){ p.className = 'hidden'; } else{ p.className = 'visible'; } } } window.onload=function(){ var parent = document.getElementById('lastByCategory') if (parent) { var child = parent.getElementsByTagName('li') for (var i = 0; i < child.length; i++) { var handler = child[i].getElementsByTagName('h3') showHide(handler[0]); } } else { return false; } } CSS: Kod .visible { display: block; } .hidden { display: none; } HTML: Ten post edytował gekon 25.03.2006, 13:39:40 -------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Witam!
Utworzyłem przykładową stronę (na podst eSp): index.html (jej kod poniżej), po edycji strony o której mówiłem wcześniej. Wszystko działa, ale nadal niewiem jak tą opcję (rozwijana treść) dodać do BBCode. Chciałbym umieścić to do BBCode w skrypcie forum, jakim jest: phpbb2. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. ===================== Ok, mam ![]()
JS: Kod function flip( rid ) { document.getElementById(rid).style.display = document.getElementById(rid).style.display == 'none' ? 'block' : 'none' } CSS: Kod .ukryj { padding-bottom: 10px; padding-left: 30px; padding-top: 10px; padding-right: 30px; } Używanie: Kod [ukryj="link"]rozwijana treść[/ukryj] Myślę, że można temat przenieść na: php? Ten post edytował Forgoot 29.03.2006, 12:48:15 -------------------- "Nie bój się krytyki, ale pochwały lękaj się bardzo"
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej jak to zaimplementować na w php bez używania BBCode
Cytat Kod PHP <?php function ukryj ( $match ) { $id = uniqid(); return '<a href="#" onclick="flip(\'' . $id . '\'); return false;"><b>' . $match[1] . '</b></a><div id="' . $id . '" class="ukryj" style="display: none;">' . $match[2] . '</div>'; } $str = preg_replace_callback("#\[ukryj=\"?(.*?)\"?\](.*?)\[/ukryj]#si", 'ukryj', $str); ?> A dokładniej jak mam tego użyć Cytat [ukryj="link"]rozwijana treść[/ukryj] Czy w jakiś inny sposub |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:45 |