![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
Mam problem z ponizszym skryptem, a mianowicie chodzi mi o to aby zbudowac string postaci np: "3 , 6 , 7 , 3" Niby banale tylko zamiast przecinka dodaje mi zero do stringu . Pytanie czemu tak sie dzieje? Owy string buduje dynamicznie w celu wykozystania go w zapytaniu np: SELECT * FROM MAGAZYN IN ('$str'); Bylbym wdzieczny za wskazowki.
![]() poprawiam --- nospor |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RTFM ! implode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual Ten post edytował Levabul 23.03.2006, 19:23:46 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(tomking @ 2006-03-23 17:19:46)
Stringów nie dodaje się znakiem '+', poczytaj o składni php. W Twoim przypadku tak jak napisał Levabul najwygodniejsze będzie użycie implode(). Nie mniej zawsze będziesz napotykał takie problemy dopóki nie poznasz składni języka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki Panowie za wskazowki. Ale co bedzie z funkcja IMPLODE gdy tablica bedzie dwuwymiarowa? Np. Chce w tabllicy dwu wymiarowej przechowywac informacje postaci: $tablica[ID_PRODUKTU][ILOSC]
I teraz z pierwszeo wymiaru ($tablica[ID_PRODUKTU]) chce zbudowac string postaci "4,5,6,7" . Jak zastosowac funkcje IMPLODE do takiej tablicy ? Ponizsze zastosowanie sie nie sprawdza
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli o to ci chodzi |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jestem początkującym programistą i szukałem trochęinformacji o stringach i wydaje mi sięże to powinno ci pomóć: http://www.garderoba.pl/zdjecia/duze/1573.jpg
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:54 |