![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ma takie oto pytanie
[php:1:fe358c6509]<?php $polaczDB = mysql_connect($host,$uzytk,$haslo_baza) or die ("nie mogę połączyć się z bazą danych"); $wyborDB = mysql_select_db ($baza) or die ("nie mogę wybrać bazy danych"); $query = "INSERT INTO uzytkownicy (uzytkid,login,haslo,email) VALUES(NULL,'$login',password('$haslo'),'$email')"; mysql_query($query); print $query."<br><br>".mysql_error()."<br>"; $result = mysql_query($query); if ($result > 0 ) print "jest ok wstawiono wartości"; else print "jakis problem"; ?>[/php:1:fe358c6509] po wykonaniu tego kodu w bazie zapis pojawia mi się jak by to powiedzieć... podwójnie - dwa razy zapisuje to samo Dzięki za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Cytat Dzięki za odpowiedź. A gdzie pytanie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego mi zapisuje podwójnie do bazy?
dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe, bo dwa razy wykonujesz ta query (w dwoch miejscach, poszukaj gdzie). Podejrzewam, ze w drugim chciales cos w rodzaju mysql_affected_rows
|
|
|
![]()
|
|
dobry jestem nie
![]() odrazu zauważyłem 8O dzięki twojej uwadze , Dzięki :wink: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:05 |