![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kodzi
Kod pobiera i wyświetla dane z bazy mysql... Obok każdego wpisu są dwa linki [Edytuj] i [Usuń]. Teraz nie wiem jak zrobić, że by po najechaniu na link skrypt wiedział o który wpis chodzi. Nie mam pomysłu jak to zrobić ![]() ![]() Ten post edytował Hectic 10.03.2006, 22:13:49 -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np. link do Edytuj: index.php?action=edit&id=3
Potem ID wpisu masz w $_GET['id'] i dalej droga już prosta... -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale jak zrobić, że by po najechaniu na link id wybierało się automatyczne?
![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 347 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2005 Skąd: Inowrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podstwa swoje dane i to samo zrob dla usun -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Udało mi się znaleźć trosze inne rozwiązanie
![]() bo adres artykułów jest taki i jest to zrobione na zasadzie inkludowania. Jak dodać do tego linku funkcje edycji? Jestem początkujący ![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba w najprostszy z możliwych sposobów.. dopisać akcje, którą potrzebujesz do linka, np:
-------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to powinno byc ![]() pozdrawiam -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki ale bardziej chodziło mi o to ja ta funkcja delete_id ma być wywołana przez ten link?
![]() Już sobie poradziałem proszę o zamknięcie ![]() Ten post edytował Hectic 11.03.2006, 13:44:58 -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:15 |