|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam stronę, i przetłumaczyłem ją na język angielski, ale po angielsku mam w osobnych plikach. Strona zbudowana jest z ramek, chcę umieścić aby oby dwa języki były w jednym pliku, a informacje, że ma to być język angielski były by przekazywane parametrami w adresie ?lang=en
Czy polecacie taki sposób? Czy należy tu użyć takiego zabezpieczenia, jakie jest w FAQ PHPedii, czy w tym przypadku jest to bezpieczne? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam
można i tak ale moim zdaniem jes lepiej do kazdeej strony/serwisu zrobis osobne pliki w których będzie przechowywana treść w różnych językach a potem na stronie dajesz
ma to o tyle taka zalete że:
to tyle z mojej strony |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%)
|
Jednak zastosuje rozwiązanie, że 2 języki będą w jednym pliku. Mam takie pytanie czy nie przeszkodzi w "wykonaniu" takiej strony dodanie na początku warunku, który mi obejmie cały kod:
Wydaje mi się, że trzeba będzie zadeklarować zmienną $nr jako globalną, prawda? Ten post edytował Coolmax 8.03.2006, 19:12:54 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%)
|
1. kozystasz z systemu szablonów Smarty
tworzysz plik językowy jako plik ini z pliku tpl importujesz plik ini (chyba include_ini_file or sth) w miejscu gdzie ma byc tekst dajesz indeks z pliku ini np {#click_me#} 2. tworzysz sobie tablice z tłumaczeniami typu $lang['clickme'] = "Kliknij mnie"; w miejscu gdzie powniein znajdowac sie tekst wstawiasz odpowiednią komórkę tablicy:) |
|
|
|
|
|
|
|
Zobaczyłem na to, a potem tutaj, ale na razie, jak na mój poziom, to wyżżższa szkoła jazdy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
może coś takiego:
Ten post edytował lenzcewski 8.03.2006, 21:24:53 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 12:56 |