![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem, może ktoś będzie mi w stanie pomóc. Mianowicie, zainstalowałem PHP5, Apache 2.0.55 i MySQL 4.1.14. Uruchomiłem ładowanie modułu MySQL, i wszystko pięknie działa (mogę się podłączyć do bazy, mogę wykonać SELECT-a) ale jest taka dziwna sprawa. Przy próbie utworzenia bazy przy użyciu funkcji mysql_create_db dostaję komunikat: Fatal error: Call to undefined function mysql_create_db() Jeśli użyję do tworzenia bazy polecenie "create database..." i mysql_query to działa to bezproblemu. Czy spotkał się ktoś z czymś takim? Nie znalazłem informacji o zlikwidowaniu funkcji mysql_create_db(). Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
tylko się cieszyć
![]() http://pl.php.net/manual/pl/function.mysql-create-db.php Cytat Notatka: Stosowanie funkcji mysql_create_db() jest niezalecane. Sugerowane jest wydawanie polecenia CREATE DATABASE przy użyciu funkcji mysql_query(). A na poważnie: dziwne... ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki,notkę widziałem:) i sprawa jest dla mnie bardziej dziwna niż ważna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie ma to jak zapytac googla
![]() __t_2978__ajutor-instalare-apache-php-sql.html' target='_blank piszę "może" ,gdyz nie udalo mi sie tego przetlumaczyc ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czyli sprawa się wyjaśniła:) wielkie dzięki:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 15:18 |