![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanie:
Zgłasza mi błąd, (Unknown column 'alfa14' in 'where clause')może ktoś ma jakiś pomysł? Chcę po prostu sprawdzić czy loadowany plik nie został już załadowany do bazy danych. OK znalazłem brak apostofów dla wartości tekstowych, (adres='$rap_budynek') i już. Sorki Ten post edytował Chrom 25.02.2006, 21:37:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Poprzedni post był dość dawno ale pasuje do mojego problemu. Mam pytanie związane ze zmiennymi w zapytaniu do bazy danych. Mianowicie w polu np. input mam a niżej Dalej mam zapytanie do bazy danych i nie rozpoznaje mi tego $x. Jak dam: To wtedy działa. Jednak potrzebuje użyć tą zmienną. Czy potrafi ktoś pomóc? Co tu namieszałem? Ten post edytował webmaniak 21.05.2010, 17:24:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to znaczy 'nie rozpoznaje tego $x'?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 2 Dołączył: 18.05.2010 Skąd: Norwich Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ten kod ci działa :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dziękuje za szybkie odpowiedzi. Pisząc nie rozpoznaje miałem na myśli że nie wykonuje polecenia, czyli nic się nie zmienia. Rozwiązanie okazało się banalne - dałem zapytanie ze zmienną x na początku skryptu, a deklaracja wartości zmiennej x była niżej. Człowiek się uczy całe życie ... Tylko dziwi mnie jedno. Wykorzystałem to zapytanie także do pola select:
Poniżej tego kodu dałem: Kłopot w tym że zmieniają się w bazie wartości z $x=4. Nawet gdy wybiorę Kadry, gdzie $x powinno być równe jeden to zmienia mi wartości tak jakby $x=4. Tak zawsze, niezależnie co wybiorę. Dawałem też $x=$x+1 ale to nie pomaga. Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież po przejściu tego kodu $x równa się cztery i nic tego nie zmieni. Czegoś nie rozumiesz, tylko nie bardzo wiem czego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Przecież po przejściu tego kodu $x równa się cztery i nic tego nie zmieni. Czegoś nie rozumiesz, tylko nie bardzo wiem czego. Chce mając kod: formularz:
następnie:
Chce by tak samo pobierało ale gdy są zamiast w id=1, id=2, id=3, id=4- zmienne. A nie rozumiem jak to zrobić i tego mechanizmu zmiennych w formularzach-bo jak na razie nie udaje się mi zrobić w taki sposób jak chce. Po Twojej wypowiedzi wydaję się mi że trzeba to zrobić w pętli for i jedno pole option, a zamiast kadry, księgowość, itd. dać zmienną wynik['nazwa'], która pobierze z bazy te nazwy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:37 |