![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustawiam cookie:
setcookie("voted", "1", time()+604800); przy probie odczytania zawartosci np. : if ($_COOKIE['voted']=="1") { wyskakuje mi Notice: Undefined index: voted in ... wszytsko chodzi, ale ten komunikat mi przeszkadza. Co robic? Z góry dziękuje... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
musis nastapic przeladowanie strony...
sprawdz czy przegladarka obsluguje cookie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cookie jest ustawiane po przesłaniu danych do formularza, po czym nastepuje przeładowanie headerem. Odczytuje wartości z ciasteczka juz po przeładowaniu. Przeglądarka obsługuje cookie i cały skrypt działa poprawnie - jedynie pojawia sie sie ten notice.
To musi byc związane z register_globals bo kiedys gdy było włacząne wszystko było ok, teraz mam na off i pojawia sie komunikat. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Notice wyświetla się gdy, np. próbujesz się odwołać do zmiennej (bądź indeksu w tablicy) gdy ta nie istnieje. Prawdopodobnie Twoje cookie chce być wyświetlone nawet gdy ktoś wcześniej nie wypełnił formularza i np. chcesz je wyświetlić w formularzu, z informacją, że takowy został już wysłany (to tylko przypuszczenia)...
Zamiast sprawdzania wartości cookiesa ($_COOKIES['voted'] == 1) zrób sprawdzenie czy takowy istnieje (array_key_exists('voted', $_COOKIE)) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ewentualnie na początku skryptu:
Co spowoduje raportowanie wszystkiego co nie jest Notice (wskazówką), czyli tak jak powinno być domyślnie |
|
|
![]()
|
|
uzyłem array_key_exists i wszystko jest ok. dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:56 |