![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio bawie sie troche DBDesignerem - ma on taką fajną funkcję jak Reverse Engineering - czyli tworzenie diagramu istniejacej bazy danych np. MySQL. I tak się zastanawiałem czy jest jakieś narzędzie do php, które potrafiło by zrobić diagram istniejącego skryptu php -> w sensie klas tego skryptu oczywiscie. Ja zazwyczaj mam tak, że najpierw zrobie sobie jakis plan skryptu w uml ale podczas pisania wprowadzam poprawki i nie chce mi sie juz aktualizowac tych diagramow - potem, gdy chce po jakims czasie cos zmienic to sie okazuje ze dokumentacje mam stara ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UML2PHP
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak... chwalił ale nie dał rady jeszcze tego dopieścić by móc jakoś normalnie opublikować :]
Dlatego zarzucę tu kodem "Beta" (ach ten web2.0) ;] http://phpfi.com/101281 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(splatch @ 2006-02-09 20:37:21) UML2PHP No wlasnie ja szukam czegos takiego jak PHP2UML ![]() Patrzylem tez na skrypt Vee, ale chyba poczekam na wersje ostateczną Nie wierze, zeby takiego programu nie bylo - w gruncie rzeczy to chyba nic skomplikowanego do napisania, a na pewno by sie przydalo. Ten post edytował athabus 9.02.2006, 22:57:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:08 |