![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam prośbie, może jest to proste ale dopiero zaczynam z php i MySql. Wygenerowałem sobie na stronie 10 rekordów z bazy MySql obok każdego rekordu umieściłem przycisk edytuj i usuń. Jak np: po kliknięciu przycisku (usuń) usunąć wskazany rekord. Może ma ktoś prosty przykład ? Nie chodzi mi o zapytanie SQL ale o podpięcie kodu pod przycisk. Pozdrawiam Sławomir Gruszka Ten post edytował slawek635 8.02.2006, 20:01:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście wymaga to walidacji danych, aby nie było przykrości, że ktoś nam przez przypadek coś usunie. Do rekordów które chcesz usunąć przypisuj ich unikalne ID, wtedy linki wyglądały by ?del=12 etc. To tak po krótce, więcej w wyszukiwarce, poszukaj... Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:43 |