![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczynam dopiero w php i staram sie skonstruowac na potrzeby mojej strony taki amatorski system newsowy. Znaczy sie ktos wlazi na strone wypelnia formularz i i dodaje plik z niusem do katalogu (news1.txt, potem news2, news3 i analogicznie). I teraz pytanie. Jak mam zincludowac na stronke kilka ostatnio napisanych newsow ? Z gory dziekuje za odpowiedz.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz zawartość katalogu... Było na forum... Wybierasz, które chcesz pliki, np. ugzględniając datę utworzenia pliku... Też było na forum... Dołączasz plik lub oczytyjesz jego zawartość i dopiero odpowiednio formatując dołączasz... Zgadnij. Też było...
Przenoszę na php Początkujący -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej zrobić to na bazie bazy danych (plikowej) w ten sposób, że dodajesz manualnie do pliku wartości odzielane znakiem |#|, a potem używasz do tego skryptu przetwarzającego. Sam zrobiłem taki jeden... więc to nie takie trudne
![]() coś w stylu data. treść 0000|#|bla bla 0000|#|bla bla 0000|#|bla bla Każda linkijka to nowy news ![]() Ten post edytował Master Miko 7.02.2006, 21:01:35 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:22 |