![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam stronę opartą na blokach. Normalnie działa dobrze w FF. Niestety, rozjeżdza się zarówno w IE i Operze. Po zamianie dwóch wartości (szerokości bloku głównego i jego lewe marginesu) strona wygląda w nich jak trzeba. Jednak wtedy jest źle w FF. W związku z tym zastosowałem box model hacka. W FF i IE strona działa poprawnie. Problem mam dalej z Operą. W związku z tym szukam hacka do FF. Wtedy bym mógł odwrócić obecną sytuację. Istnieje coś takiego?
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaprezentuj kod.
Bo na FF nie ma hack'ów. Z prostej przyczyny: zarówno FF i Opera poprawnie interpretuję HTML'a Hack'i sa tylko na badzIEwIE. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod body { margin: 0; padding: 0; font-size: 8pt; font-family: Verdana; color: #000; background-color: #4E6364; text-align: center; } img { border: 0; } #aukcja { background-color: #4E6364; float: center; text-align: center; } #opis { background-color: #FFFFFF; } div#aukcja { float: center; width: 717px; } a { color: #8FBC53; text-decoration: none; } a:hover { color: #8FBC53; text-decoration: none; } div#dane { float: left; width: 226px; //jak dam 226 px - Mozilla ok padding-top: 0px; padding-left: 5px; } * html div#dane { width: 231px; w\idth: 231px; } div#content { margin-left: 241px; //jak dam 241 px - Mozilla ok margin-right: 0px; width: 471px; text-align: left; } * html div#content { margin-left: 234px; m\argin-left: 234px; } div#baner { margin-bottom: 10px; } div.tekst { border: 1px solid #CECECE; padding: 5px 5px 5px 5px; margin-bottom: 10px; } #cleardiv { clear: both; height: 10px; } Wiem, że nie do końca zgodny ze standardem, ale to się zmieni. A co do tego hacka to myślałem o czymś w stylu obsługi CSS 3 poprzez "-moz-". -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
jak nie ma haków na ff ![]() http://centricle.com/ref/css/filters/ stosowanie haków ma to do siebie że jak wyjdzie nowsza wersja przeglądarki to mogą one przestać działać ... tip: szerokości i marginesy: ie i w3c inaczej liczą szerokość ... obrazowo: ie liczy np do zewnątrz boxa a w3c liczy do wewnętrznej krawędzi (bez bordera) więc pixel tu pixel tam i się przestaje mieścić (to tylko przykłąd bo o tym można by napisać książkę) ... pierwsze co zrób to ustal poprawny doc type (wg tego: http://hsivonen.iki.fi/doctype/ wejście w Standards Mode rozwiązuje 90% problemów ... potem pobaw się tymi szerokościami ... haków używaj w ostateczności ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Doctype nie mogę ustawić z dość prostej przyczyny: to ma być szablon na aukcje. Zaś łaskawie nam panujący serwis aukcyjny jest zgodny z
Który mamy rok? Cytat tip: szerokości i marginesy: ie i w3c inaczej liczą szerokość ... obrazowo: ie liczy np do zewnątrz boxa a w3c liczy do wewnętrznej krawędzi (bez bordera) więc pixel tu pixel tam i się przestaje mieścić (to tylko przykłąd bo o tym można by napisać książkę) ... Tak, wiem. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:37 |