![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to mowie mam stronke na jportal allsiemens.net.pl i mam pytanko jak wstawic takie cos jak maja na x-stacja.net chodzi mi o te kreski pod logiem są na całej szerokosci stronki moze wiecie jakiego kodu użyć ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje Ci abys nauczyl sie podstaw HTML/CSS. Efekt (lini na calym ekranie) zostal uzyskany
dzieki tabeli w ktorej, w boczne komorki wczytywany jest obrazek z ta linia jaka backgound. Kreski siegaja do konca ekranu dzieki ustawienu marginesow na 0. Po zapoznaniu sie z podstawami HTML napewno sobie z tym poradzisz. A tak wogle to co ten topic robi w dziale php (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Pozdr. Astarot |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę: php -> Po stronie przeglądarki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha a moze bys podal caly kod bo umiem troche html a niemam czasu sie uczyc wiecej a potrzebne mi jst to bardzo wiec jakbys mogl to podaj taki kod
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro tak bardzo chcesz sobie odebrac przyjemnosc samodzielnego rozwiazania tego problemu.. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Jak widzisz przy deklaracji sekcji body marginesy zostaly ustawione na 0 dzieki czemu strona bedzie 'dotykala' krawedzi okna. Szerokosc tabeli zostala ustawiona na 100% jest to konieczne aby tabela zajmowala caly dostepny obszar. Nastepnie widzisz 3 komorki jedyne co zostalo to dopasowanie paska z komorek bocznych do loga. Oczywiscie jesli chcesz zbudowac bardziej zlozone logo musisz uzyc wiekszej ilosci komorek i wierszy. Mam nadzieje ze ten opis jest dla ciebie wystarczajacy pozdr. Astarot |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:29 |