![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem w sieci i znalazłem instrukcje mówiące, że powinienem zrobić to w taki sposób:
Ten link: <a href=\"#\" onclick=\"formatka.submit()\">Pokaż</a> Miał być odpowiedzialny za przesłanie danych z tego formularza. Niestety po kliknięciu nic się nie dzieje. Jak to napisać poprawnie? -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<form method=\"post\" action=\"rejestracja.php\" name=\"formatka\" id=\"formatka\">
document.geElementById( 'formatka' ).submit(); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<form method=\"post\" action=\"rejestracja.php\" name=\"formatka\" id=\"formatka\" >
<a href=\"#\" onclick=\"document.geElementById('formatka').submit();\">Pokaż</a> W taki sposób? Jeśli tak, to nie działa... -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <a href="" onclick="this.form.submit()">KLIK!</a> A tak?Lub też: Kod <a href="" onclick="form.submit()">KLIK!</a>
Ten post edytował cadavre 5.02.2006, 16:55:31 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Ale tu nadal nic sie nie dzieje po kliknięciu... spójrz na kod w pierwszym poście. W nim zrobiłem właśnie w ten sposób, bo ponoć form ma być zastąpione nazwą znacznika form, a usuniecie # nic nie daje.
Ten post edytował The Night Shadow 5.02.2006, 17:03:06 -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w skrypcie była literówka -
Kod <a href=\"#\" onclick=\"document.getElementById('formatka').submit();\">Pokaż</a> ps. chyba nie ten dział =_= Ten post edytował Levabul 5.02.2006, 17:24:37 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Eee... no ja mam problemy czasem z działem (php/HTML) gdy HTML jest zagnieżdżany w skryptach php (ECHO)...
Wszystko działa jak należy, wielkie Ci dzięki :- ) -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat no ja mam problemy czasem z działem (php/HTML) gdy HTML jest zagnieżdżany w skryptach php (ECHO). i... ? Ale problem lezy po stronie html (konkretnie js). A to, ze to ty w php osadzasz ma się nijak do problemu. Przenosze.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:53 |