![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie nalepiej kupić domene i hosting. Chodzi mi o kategorie cena/jakość bo te najtańsze nie zawsze są dobre chyba. Ponieważ pierwszy raz bede korzystał z takic usług proszę o rade. Zawsze korzystałem z bezpłatnych ale teraz chce wykupić.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W nazwa.pl maja niezly hosting, a do tego w miare tani. To samo w www.webserwer.pl (Hoga)
Ten post edytował Seth 5.02.2006, 01:47:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 3 Dołączył: 29.07.2005 Skąd: Szczebrzeszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a korzysta(ł) ktoś może z oferty http://www.livenet.pl ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.lh.pl - mam tam serwer+domeny od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam ehost - bardzo dobry i tani hosting, a do tego jakie wsparcie techniczne
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli zalezy Ci na dobrym stosunku cena / jakosc to zdecydowanie polecam i365. Do tego bardzo dobry i szybki support
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@pawel_k: tak, korzystam
z hostingu jestem /zadowolony/, ale były takie dwa epizody z adminem... Cytat wysłałem facetowi maila z prośbą o zwiększenie max_upload_filesize w php.ini. dostałem odpowiedź, że max_upload_filesize wynosi 50MB. wysłałem mu screen php_info(), z którego wynikało, że max_upload_filesize wynosi 2MB. więcej się nie odezwał. Cytat raz po prostu zniknęła mi baza danych. admin znów nie odpowiedział na moje majle, na szczęście miałem back-up'a.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Huh
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Fipaj @ 2006-02-05 17:30:39) Cytat wysłałem mu screen php_info(), z którego wynikało, że max_upload_filesize wynosi 2MB. więcej się nie odezwał. Trzeba było mu wysłać /etc/passwd i ponownie zadać pytanie, czy dalej odmawia współpracy ![]() Osobiście polecam nazwa.pl. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heja,
a takie pytanie ala OT, czy wg. was, jeżeli mielibyście właśnie kupować konto na hosting albo poprostu taką opcję byście rozważali, konfiguracja: - 200mb hdd - 2GB transfer /miech - php4 - php5 - cgi - mysql - pgsql - firebird - tomcat5 (J2EE SDK1.4) - apache2(+mod_rewrite+mod_proxy+ssl) - poczta - ilość skrzynek, aliasów nieograniczona - w ramach powierzchni. - dostęp ftp - dostęp ssh - możliwość zaparkowania 2óch domen za 59 zł netto miesięcznie. lub np. - 1GB hdd - 10GB transfer / miech - możliwość zaparkowania 10 domen, + reszta tak jak powyżej, za cenę 150 zł netto miesięcznie. czy bylibyście skłonni być wogóle zainteresowani takim planem hostingowym ? Czego jeszcze potrzebowalibyście jeżeli chodzi o hosting ? jakiego oprogramowania ? pozdrówka, Fo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@FO cena troche przegina!
teraz place niecale 100 PLN / rok i mam to wszystko bez Postgresa i Firebirda ale za to nieograniczona ilosc parkowanych domen co jest bardzo istotne! przy stronach typu "wizytowka" gdzie transfer jest maly do konta mozna podpiac z 10 takich stron i nie wyczerpiesz imitu transferu a plaicsz za jedno konto ![]() ![]() ![]() Firebird jest na tyle "egzotczna" baza ze raczej niewiele ludzi z tego kozysta, ale pewnie sie trafi jednostka ![]() z PHP4 najchetniej bym zrezygnowal albo dal je jako CGI a PHP5 jako modul albo CLI wazne jest jeszcze by byla obsluga eAcceleratora ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: POLAND Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Fo
72 pln brutto miesiecznie * 12 miesiecy daje nam kwote 864 pln. Za 366 pln (rowniez brutto) rocznie mamy konto na serwerach firmy nazwa.pl, gdzie otrzymujemy transfer roczny 300 GB (12/miesiąc); nielimitowaną ilość domen (ze wskazaniem na katalogi), kont e-mail, baz danych. Sweet. Natomiast ta druga oferta jest stricte skierowana do frajerów bez kalkulatora. 183 * 12 = 2196 brutto... Nawet nie chce mi się wklejac ficzerów jakie otrzymałbym od nazwy za kwotę TRZYKROTNIE niższą (732 pln brutto). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Huh... takie ceny to bardziej pod serwery dedykowane podchodzą aniżeli pod zwykłe konta
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a jakie znacie tansze hostingi javowe z srednim czasem odpowiedzi serwera rzedu 20-30 ms ?
mowie tez o takich, za ktore placac macie pewnosc ze wasze dane jednego pieknego dnia nie znkna poprostu z dyskow. pzdr Fo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.nq.pl/index.php/art/37 (nieco drozszy ale i wiecej daja)
http://www.gensys.pl/index.gen?ac=hosting (j/w) Sadze, ze skoro jest to forum o php to JSP w Twojej ofercie jest raczej traktowane jako cos extra, a nie najwanizeszy element. Sadze, ze lepiej bylo by obnizyc cene, a JSP dodac jako dodatkowa, platna opcja - albo wogole rozbic ta oferte na dwie - php i JSP. Wtedy to ma sens, a teraz raczej nikt nie bedzie placil wiecej (w porownaniu z innymi hostingami) tylko za to, ze ma ficzer w postaci Tomcata i JSP, ktore i tak nie bedzie uzywac. Ten post edytował Seth 6.02.2006, 16:19:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:53 |